Fruity Loops Studio که در بسیاری از موارد به نام مخفف خود، افال، شناخته میگردد نرمافزاری است که توسط شرکت بینالمللی بلژیکی Imageline از سال ۱۹۹۸ پا به عرصه وجود نهاده و از آن زمان تا کنون بدون هیچ وقفهای، یاریگر دوستداران موسیقی بوده است. این استودیوی موسیقی به جهت ویژگیهای خود و در بسیاری از موارد، با ویژگیهای نوآورانه خود، در لیست استودیوهای حرفهای موسیقی قرار میگیرد. (از جمله استودیوهای دیگر: Cakewalk Sonar , Steinberg Cubase , Nuendo , Ableton , Reason,MAGIX,Mixcraft).
تا به اکنون بیش از۲۰ ویرایش متفاوت به طور اصلی (به علاوه چندین ویرایش متفاوت به عنوان به روز رسانی، و در پارهای موارد، دارای تغییرات نسبتاً اساسی) از این استودیوی حرفهای برای ویندوز و لینوکس و دو ویرایش متفاوت برای iOS و یک ویرایش برای اندروید به بازار آمده است و آخرین ویرایش آن (برای ویندوز) ۲۰٫۰٫۱ Fl Studio میباشد.Fl Studio در طی سالیان دراز همچنین موفق به دریافت جایزههای معتبر گردیده از آن به عنوان برترینهای صنعت موسیقی یاد میگردد. همچنین، افال بوسیلهی نظر سنجی که توسط سایت «موزیک رادار» در سال ۲۰۱۱ انجام شد، عنوان بهترین نرمافزار موسیقی را بدست آورد.
این نرم افزار به دلیل رابط کاربری سریعی که دارد مورد تأیید بسیاری از افراد است و شاید بتوان به جرات گفت محبوبیت بالای نرم افزاربه دلیل داشتن رابط کاربری مناسب است. از دیگر قابلیتهای برنامه میتوان به نصب VST، پلاگین و رکورد کردن Automation اشاره کرد.
پنج قسمت اصلی
Play List
Channel Rack
Piano Roll
Browser / Plugin Picker
Mixer
معرفی اجمالی پنج بخش اصلیِ اف ال استودیو 20
Play List : محيطی برای چيدن Pattern
Channel Rack : محيطی برای انتخاب ، حذف يا اضافه کردن Vst ها و صدا ها
Piano Roll : محيطی جهت نوشتن نُت برای هر ساز يا صدا
Browser / Plugin Picker : محيطی برای انتخاب لوپ ها و صدا ها
Mixer : محيطی برای ادغام فرکانس ها (میکس صدا های موجود)
Play List در اف ال استودیو
این بخش همان میز کار است.الگو های ساخته شده را با احتساب ارزش زمانی به صورت ضرب به ضرب یا میزان به میزان قرار می دهیم.اگر از تئوری موسیقی اطلاع چندانی ندارید کافیست بدانید ، ریتم 4/4 از چهار ضرب در یک میزان تشکیل شده است.هر میزان داری شماره مخصوص خود می باشد و در هر میزان 4 ضرب وجود دارد.
اف ال استودیو برای موبایل هم مورد استفاده قرار میگیرد.
حال زمان آن رسیده که اولین الگو یا Pattern در آموزش اف ال استودیو 20 را بسازیم .الگو ها را جعبه هایی در نظر بگیرید خالی که میتواند حاوی ریتم یا خط ملودی و غیره باشند.استفاده از الگوها تنظیم را امری لذت بخش و چیدمان آنها کنار هم ، ساختن یک اثر موسیقایی را به سادگی امکان پذیر می سازد .
فعال سازی پترن در اف ال استودیو
کلید رفتن به پترن بعدی و نمایش نام پترن
Channel Rack در اف ال استودیو که پترن بخشی از آن را شامل میشود.
برای ساخت یک Pattern (الگو) کافیست روی محیط Play list کلیک چپ کرده تا Pattern به صورت اتوماتیک ساخته شود. برای پاک کردن Pattern کافیست روی آن راست کلیک شود. توجه داشته باشید که با هر بار کلیک چپ روی Play list یک Pattern یکسان ایجاد می شود. و برای ایجاد پترنهای متفاوت باید ابتدا به بخش نشانه کذاری شده شماره 2 بروید و مجدد به پلی لیست برگردید و کلیک کنید.
فعالسازی پلی لیست
ایجاد پترن در پلی لیست
- پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹ | ۰۹:۵۲ ۸۵ بازديد
- ۰ نظر