هر آنچه باید در مورد کیو بیس بدانید

بهترین آموزشهای آهنگ سازی از صفر تا صد به صورت کامل رایگان و به زبان ساده

هر آنچه باید در مورد کیو بیس بدانید




تعداد برنامه‌هایی که برای ساخت موسیقی طراحی شده اند، بسیار زیاد و امتحان کردن همه‌ی آن ها کاری زمان بر است. همچنین به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد، پیدا کردن یک نرم افزار که همزمان قدرت کافی برای ساخت موسیقی را داشته باشد و هم قیمت مناسبی داشته باشد یا رایگان باشد، کار ساده ای نیست. لازم به ذکر است همه ی این نرم افزارها برای ساخت موسیقی آن چنان کارآمد نیستند. لذا این مطلب آماده شده است، تا به شما کمک کند قبل از اینکه که بخواهید از این نرم افزار ها استفاده کنید با کلیات آن آشنا شوید .

 

نرم افزار Cubase

این نرم افزار یک نرم افزار قدرتمند برای ساخت موسیقی است که سابقه ی طولانی در نرم افزارهای ساخت آهنگ سازی دارد و جزو بهترین و قدیمی ترین نرم افزارها می‌باشد. جدیدترین نسخه ی این نرم افزار دارای رابطه کاربری عالی است که بسیار مناسب برای MIDI های ترکیبی و تنظیم کننده های مجازی می باشد. در بخش ادیت نیز یک نرم افزار قدرتمند به حاسب می آید و دارای قابلیت ویرایش، ترکیب و ساخت موسیقی با چند موسیقی می‌باشد. افکت‌های صدا و دیگر امکانات این نرم افزار نیز باعث شده تا کاربران این نرم افزار بسیار از آن راضی باشند.

این نرم افزار دارای ویژگی تیونینگ و ویرایشگر ووکال به صورت پیشفرض است که این ویژگی این نرم افزار را نسبت باقی نرم افزار های آهنگسازی متمایز کرده است.

البته این نرم افزار برای یادگیری به تلاش و تمرین و زمان بسیار زیادی نیاز دارد. این نرم افزار به سخت ترین نرم افزار برای آهنگسازی برای داشتن پیچیدگی های فراوان معروف است.

استفاده های عمده:رکورد و ضبط موسیقی،آهنگسازی، تنظیم کنندگی، ویرایش صدا، مسترینگ حرفه ایی.

مزایای کیوبیس

میکس قدرتمند

دارای افکت‌های صدای عالی

دارای صداهای درام و بیت های متنوع

معایب کیوبیس

سخت افزار براساس dongle می باشد.

در ورژن جدیدی تغییرات کمی احساس می شود




ویژگی‌های کلی:

نسخه پرو: ۴۸۰ پوند | نسخه آرتیست: ۲۶۵ پوند | نسخه المنتز: ۸۵ پوند

امکان تغییر تنظیمات میکس با استفاده از قابلیت MixConsole

VariAudio 3 ویژگی‌های خلاقانه جدید و جریان کاری بهبودیافته

بهبود موتور صوتی

ابزارهای جدید برای مرتب‌سازی اصوات

بهبود پلاگین‌های Groove Agent SE و REVerence

آرشیو عظیمی از سمپل‌ها، لوپ‌ها و اصوات متنوع

افزودن امکاناتی برای تولید موسیقی مخصوص سیستم‌های واقعیت مجازی

افزودن پلاگین ARA و پشتیبانی از MPE

رابط کاربری تمیز، ساده، جذاب و کاملا قابل فهم

همان‌طور که از یک برنامه وزین و حرفه‌ای انتظار می‌رود، در طول این سال‌ها، به‌روزرسانی‌های متعددی برای Cubase عرضه شده است. تعداد این به‌روزرسانی‌ها تقریبا ۲۰ یا شاید بیشتر است اما نسخه ۱۰ این ورکستیشن را می‌توان کامل‌ترین به‌روزرسانی از زمان نسخه SX (که هسته اصلی برنامه با تغییرات بزرگی همراه بود) به حساب آورد.

مانند تمام نسخه‌های قبلی، نسخه ۱۰ هم با توجه به نیاز و بودجه کاربران، در نسخه‌های Pro ، Artist و Elements عرضه شده. ما در این مقاله به بیان ویژگی‌ها و امکانات نسخه Pro پرداخته‌ایم. این نسخه مخصوص را می‌توان کامل‌ترین نسخه Cubase دانست. در واقع با داشتن این نسخه، فرقی نمی‌کند که می‌خواهید صدابرداری کنید یا میکس و مسترینگ انجام دهید؛ چرا که تمام پلاگین‌ها و ویژگی‌های جدید Cubase در این نسخه برای شما فعال هستند. قیمت نسخه Pro ، حدودا ۴۸۰ پوند است. نسخه بعدی، Artist نام دارد. این نسخه را می‌توان چیزی بین نسخه Pro و Elements دانست. در این نسخه، اکثر ویژگی‌ها و پلاگین‌های نسخه Pro فعال هستند و تنها بعضی قابلیت‌ها و امکانات نرم‌افزاری غیر فعال شده‌اند. قیمت نسخه Artist ، حدودا ۲۶۵ پوند است. آخرین نسخه، Elements نام دارد. این نسخه بیشتر مورد توجه صدابرداران و کسانی که کارهای ابتدایی را با ورکستیشن انجام می‌دهند، قرار گرفت. نسخه Elements را می‌توان سبک‌ترین و ساده‌ترین نسخه نرم‌افزار Cubase به شمار آورد. همان‌طور که گفته شد، این نسخه بیشتر برای انجام کارهای معمولی و ساده مورد استفاده قرار می‌گیرد و طبیعتا کاربران آن، اغلب افراد تازه وارد و معمولی هستند. قیمت نسخه Elements هم حدودا ۸۵ پوند است. به هر حال اگر می‌خواهید اطلاعات کاملی در مورد تفاوت‌های هر نسخه به دست آورید، می‌توانید در قسمت مقایسه سایت Steinberg ، این ۳ نسخه را با هم مقایسه کرده و با توجه به نیازتان، مناسب‌ترین نسخه را خریداری نمائید.

ظاهر نو

وقتی برای اولین بار Cubase 10 Pro را اجرا می‌کنید، بیشترین چیزی که توجه شما را به خود جلب می‌کند، طراحی دوباره رابط کاربری این ورکستیشن است. البته ساختار کلی برنامه، مانند نسخه‌های قبلی، دست‌نخورده باقی مانده ولی تمام دکمه‌ها، ابزارها و… با توجه به زبان طراحی “Flat” که امروزه توسط طراحان نرم‌افزاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، از نو طراحی شده‌اند.

Steinberg با طراحی Flat نسخه ۱۰ ، شجاعت زیادی به خرج داد. همیشه بین طراحان گرافیکی این اختلاف نظر وجود دارد که نرم‌افزارها باید طراحی Skeuomorphic داشته باشند؛ یعنی به دنیای واقعی نزدیک‌تر باشند. این بحث به‌ویژه در مورد نرم‌افزارهای صوتی، حساسیت و شدت بیشتری دارد و اکثر قریب به اتفاق طراحان گرافیکی بر این باورند که نرم‌افزارهای صوتی باید بر اساس اصول Skeuomorphic طراحی شوند. دلیل آن‌ها این است که اگر از طراحی Flat استفاده شود، کاربران نمی‌توانند با ورکستیشن‌ها آن‌طور که باید و شاید، ارتباط برقرار کنند و این روی تجربه و کار آن‌ها تأثیر منفی خواهد گذاشت. فارغ از این بحث‌های تخصصی، ما به عنوان یک موزیسین بر این باوریم که رابط کاربری جدید Cubase بسیار ساده‌تر، جذاب‌تر و حتی قابل‌فهم‌تر از تمام نسخه‌های قبلی‌ست.

در نسخه جدید Cubase هم مانند نسخه‌های جدید Logic Pro X ، تمام بخش‌های ورکستیشن به صورت Flat طراحی نشده‌اند. تصور کنید از این زبان طراحی در قسمت‌هایی مانند Track Inspector یا مثلا میکسر هم استفاده می‌شد! به نظر نمی‌رسد نتیجه، خوب و راضی کننده باشد. بخش‌هایی مانند میکسر یا کلیه Knob ها و اسلایدرها بهتر است به روش قبلی یعنی Skeuomorphic طراحی شوند تا حس کار با تجهیزات واقعی را به ما منتقل کنند. البته ممکن است خیلی از کاربران مثل ما با استفاده از زبان طراحی فلت در تمام بخش‌های ورکستیشن مشکلی نداشته باشند و حتی از آن استقبال کنند اما به طور کلی بهتر است این قسمت‌ها را بدون تغییر ظاهری رها کرده و تغییرات را بیشتر در صفحه اصلی نرم‌افزار اعمال کنیم.

بخش دیگری که تغییرات زیادی را در آن شاهد هستیم، تغییر ظاهری Channel Strip در پنجره Channel Settings است. در این نسخه، طراحی پنل‌های مربوط به پردازنده‌های صوتی مختلف، از نو انجام شده و علاوه بر این، اکنون می‌توان آن‌ها را به صورت مستقیم در تب Channel Strip ، تنظیم و مرتب نمود.

یکی از کارآمدترین تغییرات مربوط به رابط کاربری در Cubase 10 Pro مربوط به بهبود رنگ‌هاست. در این نسخه، رنگ‌ها شفاف‌تر و روشن‌تر هستند و این باعث می‌شود هنگام استفاده از آن‌ها، دقت و تمرکز بیشتری روی کارتان داشته باشید و بدانید که هر رنگ را برای کدام لاین/ساز انتخاب کرده‌اید.

تا این‌جا در مورد بهبودهای رابط کاربری صحبت کردیم اما این بدان معنا نیست که Cubase 10 فقط دارای رابط کاربری زیباتر است و به سایر بخش‌ها اهمیتی نداده! در این نسخه، ما شاهد بهبود موتور صوتی، به‌روزرسانی پلاگین‌ها، اضافه شدن طیف وسیعی از قابلیت‌های جدید و… نیز هستیم. نسخه Cubase 10 Pro حالا می‌تواند پروژه‌های شما را با دقت بیشتری ضبط و خروجی بگیرد. به بیان ساده‌تر، در این به‌روزرسانی بزرگ، Cubase 10 Pro می‌تواند با Sample Depth های گوناگون مثل ۲۴ بیت، ۳۲ بیت و حتی ۶۴ بیت کار کند.

سازها و افکت‌ها

پلاگین‌هایی که Cubase به صورت مجزا در اختیار شما قرار می‌دهد، در طول تمام این سال‌ها از نظر تعداد و کیفیت، همچنان در حال رشد بوده‌اند. این پلاگین‌ها تقریبا تمام نیازهای امروزی موزیسین‌ها را برطرف می‌سازند. از Reverb و Delay گرفته تا

افکت‌های مدولاسیون و… . اما این بار و در این نسخه، ما با یک پلاگین کاملا جدید روبه‌رو هستیم؛ پلاگین جادویی Distroyer

جمع‌بندی

همان‌گونه که در بخش‌های قبل دیدیم، Steinberg ویژگی‌ها و قابلیت‌های جذاب جدیدی را به Cubase 10 Pro اضافه کرده. در این بین، بعضی قابلیت‌ها برتر از دیگری‌ست اما به هر حال ویژگی‌های اضافه شده، خارق‌العاده‌اند. هر چند بعضی کاربران گزارش داده‌اند که نسخه جدید، پایدار نیست و باگ‌های زیادی دارد اما این موضوع، اصلا تعجب ندارد؛ چرا که کلا در سیستم‌های نرم‌افزاری، باگ امری طبیعی‌ست. در مورد Cubase هم به دلیل پیچیدگی‌های فنی زیادی که دارد، وجود باگ‌های نرم‌افزاری بسیار عادی است و ما مطمئنیم که Steinberg با ارائه به‌روزرسانی‌های جدید، این نسخه را نیز مانند سایر نسخه‌ها، پایدار و بدون عیب و نقص می‌کند.

۱ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.